Moje sladké tajemství

Hovězí líčka na víně

Suroviny:

800 g hovězích líček

3 lžíce olivového oleje

1 menší cibule

4 mrkve

0,5 bulvy celeru

100 ml červeného vína

1200 ml hovězího vývaru

sůl

pepř

Postup:

Na pánvi rozehřejte olivový olej, vložte líčka nakrájená na větší kostky a dobře ze všech stran opečte. Maso se tak zatáhne a zachová si svou šťavnatost.

Přendejte ho do pekáče a do stejné pánve vložte najemno nakrájený celer, mrkev a cibuli. Vše opékejte do doby, než zesklovatí cibule. Poté zalijte vínem a nechte chvíli provařit.

Zhruba po pěti minutách přidejte vývar. Jakmile dosáhne bodu varu, přelijte vývar společně se zeleninou do pekáče k masu. Pečte na 170 °C asi 3 hod. Po upečení vytáhněte maso a šťávu se zeleninou propasírujte na omáčku. Pokud je potřeba, dochuťte solí nebo pepřem. Podávejte s bramborovou kaší.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden