Hovězí maso s křenem

Sáhněte po kližce. Na omáčku není lepšího masa, obzvlášť je-li z mladé jalovice nebo býka.

Ingredience:


  • 750 g hovězího masa

  • 2 mrkve

  • 1 velká cibule

  • ½ celeru

  • 1 kořenová petržel

  • 2 lžíce najemno nastrouhaného křenu

  • 200 ml šlehačky

  • 1 bobkový list

  • 5 kuliček nového koření

  • 5 kuliček celého pepře

  • 1 lžíce hladké mouky

  • sůl


Postup:

  • Maso vložíme do kastrolu, zalijeme horkou vodou, zakryjeme a dáme vařit. Když se začne tvořit pěna, sebereme ji, vodu osolíme, přidáme cibuli vcelku a vaříme asi 2 hodiny.

  • Přidáme koření, zeleninu (bez křenu) a vaříme 30 minut. Maso vyjmeme, vývar přecedíme, zahustíme rozmíchanou moukou ve smetaně a přidáme křen. Omáčkou pak poléváme.

reklama
reklama

Komentáře