
Šťavnaté hovězí medailonky s lesními houbami a bylinkami podávejte třeba s opečenými brambory.
Suroviny na 2 porce - 2 hovězí medailonky ze svíčkové - 2 šalotky - 1 stroužek česneku - 1 lžíce másla - sůl, pepř - 150 g lesních hub - ½ lžičky tymiánu - 2 lžíce hořčice - 50 ml smetany - 50 ml hovězího vývaru - 1 lžíce petrželky - 1 lžíce worcesterové omáčky
Postup
1. Maso omyjte, osušte a důkladně osolte a opepřete. Máslo rozpusťte na pánvi a z každé strany maso osmahněte a dejte bokem.
2. Přidejte nakrájenou šalotku, česnek a tymián a opečte. Přidejte houby a orestujte je doměkka. Přidejte hořčici a smetanu a míchejte asi minutu. Přilijte vývar a míchejte další minutu. Nakonec přidejte worcesterovou omáčku a petrželku.
3. Maso přelijte omáčkou a servírujte.