Hovězí na houbách

Suroviny:  750 g hovězího zadního  sůl a pepř  slunečnicový olej  1 cibule  2 stroužky česneku  1 lžička kmínu  2–3 hrsti sušených hub  400 ml hovězího nebo zeleninového vývaru  2 lžíce másla a hladké mouky  1 lžíce zakysané smetany

Postup: Maso nakrájíme na plátky asi centimetr silné, osolíme je a opepříme z obou stran a na koncích mírně nařízneme, aby se maso nezkroutilo.

Olej rozpálíme v širším hrnci, necháme na něm zesklovatět cibuli, přidáme česnek a pak na něm zprudka opečeme plátky masa. Přidáme houby, podlijeme 150 ml vývaru a za občasného podlévání dusíme doměkka, minimálně jednu hodinu.

Na závěr přidáme zbylý vývar, povaříme, podle chuti zahustíme tmavší jíškou připravenou ze dvou lžic másla a dvou lžic hladké mouky a vmícháme jednu polévkovou lžíci zakysané smetany.

reklama
reklama

Komentáře