Moje sladké tajemství

Hovězí na víně s brusinkami

Suroviny:  2 lžíce hladké mouky  sůl a pepř  1 kg hovězího předního  2 lžíce olivového oleje  3 cibule  250 ml červeného vína  300 – 350 ml vývaru  3 lžíce brusinek

Postup:  Mouku osolíme a opepříme, přidáme maso a obalíme ho v mouce.

Pak ho zprudka opečeme na pánvi na rozpáleném oleji – jen aby vytvořilo krustu. Maso přendáme na talíř a teď asi 5 minut opékáme cibuli. Vrátíme maso do pánve, přilijeme víno a vývar a přivedeme k varu.  Ztlumíme oheň a pod pokličkou maso dusíme, dokud nezměkne – mělo by to trvat asi hodinu až hodinu a půl.

Přidáme brusinky, dochutíme solí a pepřem a povaříme ještě 5 minut. Podáváme s bramborovou kaší.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden