Hovězí na víně s kaší

K pokrmu popíjíme ideálně suché červené víno. Brusinky v kombinaci s vínem dokonale ladí.


Suroviny:


2 lžíce hladké mouky


sůl a pepř


3 cibule


1 kg hovězího předního


2 lžíce olivového oleje


250 ml červeného vína


300–350 ml vývaru


3 lžíce brusinek


Postup:


Mouku osolte a opepřete, přidejte maso a obalte ho v mouce. Pak ho zprudka opečete na pánvi na rozpáleném oleji – jen aby vytvořilo krustu.


Maso přendejte na talíř a teď asi 5 minut opékejte cibuli. Vraťte maso do pánve, přilijte víno a vývar a přiveďte k varu.


Ztlumte oheň a pod pokličkou maso duste, dokud nezměkne - cca 1,5 hodiny. Přidejte brusinky, dochuťte solí a pepřem a povařte ještě 5 minut. Podávejte s bramborovou kaší.

reklama
reklama

Komentáře