Moje šťastná hvězda

Hovězí pilaf s chilli papričkou

Původně orientální jídlo se připravuje z dušeného kořeněného masa. Kromě hovězího lze použít i kuřecí nebo skopové.


Suroviny:


200 g rýže basmati


300 g hovězí roštěné


2 lžíce slunečnicového oleje


1 červená cibule Σ 2 stroužky česneku


600 ml kuřecího vývaru


10 sušených meruněk


1 dcl pomerančové šťávy


1 lžíce pomerančové kůry


špetka mleté skořice


2 chilli papričky


2 lžičky římského kmínu


sůl, pepř


Postup:


V hlubší pánvi rozehřejte slunečnicový olej a opečte nakrájenou cibuli. Do pánve přidejte chilli, česnek, kmín, skořici a minutu restujte. Přidejte vývar a meruňky. Přiveďte k varu. 


Nyní přidejte maso, případně ho orestujte zvlášť. Nakonec do pánve přidejte pomerančovou šťávu a kůru, pokrm dosolte a dopepřete  a hodinu duste. Servírujte rýži smíchanou s masem, případně zvlášť.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden