Hovězí po burgundsku

Tento pokrm je zkrátka klasika všech klasik.

Suroviny na 4 porce:

● 700 g hovězí špičky
● 120 g slaniny
● 370 ml červeného vína
● 120 g malých žampionů
● 230 ml hovězího vývaru
● ½ mrkve ● ½ cibule
● 2 stroužky prolisovaného česneku ● 10 malých
cibulek ● rajský protlak ● hladká mouka ● bobkový list
● 2 větvičky čerstvého tymiánu ● máslo
● olivový olej ● sůl
● pepř

Postup:

1) Na oleji v hrnci orestujte maso. Cibuli a mrkev orestujte na másle a přidejte k masu. Osolte, opepřete a zaprašte moukou.Přilijte vývar, víno a zahřívejte.

2) Přidejte protlak, česnek, tymián a bobkový list. Povařte. Pak dejte kastrol do trouby a pečte
130 minut při 190 ºC.

3) Slaninu, žampiony a cibulky opečte a přidejte k masu.

reklama
reklama

Komentáře