Hovězí po burgundsku

Lahodná kombinace rozdílných chutí až z Francie.

Suroviny na 4 porce:

● 800 g hovězí kýty
● 3 mrkve
● 1 cibule
● 150 g žampionů
● 250 g slaniny
● 3 bobkové listy
● 4 snítky rozmarýnu a tymiánu
● 1 česnek
● 100 g hladké mouky
● 500 ml hovězího vývaru
● 300 ml burgundského vína
● olej, sůl, celý pepř, hřebíček

Postup:

Maso nakrájíme na kostičky. Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Maso i zeleninu dáme do zapékací misky, posypeme bobkovým listem, kuličkami pepře, hřebíčkem, snítkami tymiánu a rozmarýnu. Zalijeme červeným vínem a necháme v lednici přes noc marinovat.

Naložené maso se zeleninou přecedíme a víno necháme stranou. Na pánvi osmažíme maso, přidáme mrkev s cibulí a 10 minut dusíme. Poté vše posypeme moukou, podlijeme vínem a zamícháme.

Krátce povaříme, přidáme vývar a celé stroužky česneku, následně podusíme. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi dvě hodiny. Během pečení maso poléváme omáčkou.

Kostičky slaniny osmažíme do růžova a přidáme nakrájené žampiony. Orestované je podáváme v omáčce spolu s pečeným masem a bagetkou.

reklama
reklama

Komentáře