Moje sladké tajemství

Hovězí polévka s vaječnosýrovými nudlemi podle Jany Krausové

Suroviny:  1 celer  2 cibule  2 kg hovězího předního  3 petržele  4 mrkve  3 stroužky česneku  tymián, pažitka, pepř, sůl, nové koření  bobkový list, vejce a strouhaný sýr

Postup: Maso i zeleninu zalijeme 5 litry studené vody.

Sebereme pěnu, přivedeme k varu a snížíme plamen. Opravdu velmi mírně (na bodu varu či těsně pod ním) vaříme alespoň 4 hodiny. Z hotového vývaru vyjmeme maso i zeleninu a vývar necháme vychladnout. Po vychladnutí sebereme z vývaru usazený tuk.

Hotový vývar pak přecedíme přes plátýnko. Pokud chceme, využijeme pro ještě dokonalejší vyčištění profesionální trik. V hrnci ušleháme dva bílky do řídké pěny. Přilijeme studený přecezený vývar, a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi půl hodiny a potom znovu přecedíme přes navlhčené plátno. Do přecezené a případně vyčištěné polévky vrátíme nakrájené maso a zeleninu. Podáváme s celestýnskými nudlemi. Celestýnské nudle: (bez mouky) vyrobíme jako omelety.

Vejce, nakrájenou pažitku, nastrouhaný tvrdý sýr, sůl a pepř smícháme a na pánvi usmažíme omeletu. Tu svineme, nakrájíme na nudle a podáváme k polévce..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden