Hovězí roštěnky na česneku

Dobře upravené hovězí maso má své neodolatelné kouzlo. S těmito roštěnkami se trefíte do černého.

Suroviny na 4 porce - 4 hovězí roštěnky - sůl, mletý černý pepř - 8 stroužků česneku - slunečnicový olej - 1 cibule - majoránka - 500 g rajčatové passaty - hladká mouka

Postup

1. Roštěnky na okrajích nařízněte a naklepejte. Osolte je a opepřete a celé potřete prolisovanými stroužky česneku.

2. Na pánvi rozehřejte olej a zpěňte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte majoránku a vložte roštěnky. Opečte krátce z obou stran a pak podlijte rajčatovou passatou a duste doměkka (minimálně 60 minut).

3. Ke konci dušení, pokud je potřeba, zahustěte hladkou moukou. Podávejte ideálně s rýží, můžete ozdobit nakrájenými stonky jarní cibulky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden