Moje šťastná hvězda

Hovězí steak s houbovou omáčkou

Hovězí svíčková přelitá houbovou omáčkou a podávaná s rýží je opravdová lahůdka.


Suroviny:


250–300 g hovězí svíčkové


1 hrst sušených hub


kousek másla


olivový olej


sůl, pepř


200 ml smetany ke šlehání


Postup:


Hovězí svíčkovou naporcujte na silnější plátky o tloušťce cca 2 cm. Maso osolte a opepřete. Rozpalte na pánvi olivový olej a maso z každé strany zprudka opečte. Chcete-li steak propečenější, z každé strany ho restujte pět minut.


Méně propečenému steaku budou stačit tři minuty z každé strany. Hotové steaky zabalte do alobalu a nechte je alespoň pět až deset minut odpočinout. Do výpeku přidejte kousek másla a orestujte na něm sušené, případně čerstvé houby. 


Za pět minut přilijte do pánve smetanu, osolte ji a opepřete, nejlépe čerstvě nadrceným pepřem. Omáčku povařte přibližně čtyři minuty. Steak položte na talíř a přelijte omáčkou. Podávejte s rýží. Dobrou chuť!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden