Hovězí steak s pepřovou omáčkou

Na steaky:


  • 4 steaky z hovězí svíčkové

  • olivový olej

  • sůl a drcený černý pepř


Na pepřovou omáčku:

  • 1 cibule

  • 2 lžíce nakládaného zeleného pepře

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 50 ml bílého vína

  • 250 ml horkého hovězího vývaru

  • 250 ml smetany ke šlehání, sůl


Postup:

Hovězí steaky očistíme. Potřeme je olivovým olejem, osolíme, opepříme a necháme odležet.

Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a společně se zeleným pepřem orestujeme na oleji v kastrůlku. Směs zalijeme vínem a vývarem a přivedeme k varu. Omáčku za stálého míchání zvolna sváříme na polovinu.

Do omáčky přilijeme smetanu a nadále ji vaříme, dokud nezhoustne. Dle chuti ji dosolíme.

Grilovací pánev potřeme olejem a rozpálíme ji. Steaky na ní pečeme, dle žádaného stupně propečení, 5–15 minut.

reklama
reklama

Komentáře