Moje šťastná hvězda

Hovězí svíčková s vinnou omáčkou

Co uvařit na slavnostní oběd nebo večeři? Steak z pravé svíčkové se sladkou pikantní omáčkou.


Ingredience:


2 porce hovězí svíčkové


200 ml silného hovězího vývaru


1 snítka tymiánu


3 dcl červeného vína


2 lžíce másla


2 lžíce rostlinného oleje


1 stroužek česneku


sůl, pepř


čerstvá petrželka


Ingredience:


Nejprve si maso nasolte a pořádně opepřete. V kastrůlku si svařte víno, mělo by získat konzistenci sirupu. Pak do něj přidejte vývar a svařte na pětinu.


Na rozpálené pánvi s trochou oleje si opečte steaky. Z každé strany postačí čtyři až pět minut.


Do svařeného vína přidejte tymián a na česnek, buď celý, nebo rozpůlený. Ještě pět minut povařte.


Hotový steak naservírujte na talíř a přelijte vinnou omáčkou. Případně dozdobte čerstvou petrželkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden