Hovězí teriyaki

Japonská omáčka teriyaki kromě ochucení pomáhá díky obsaženým enzymům k rychlejšímu změknutí masa.


Příprava: 30 min


Náročnost: x x


Cena: 195 Kč


Potřebujete:


500 g libového hovězího (svíčková, kýta)
3 lžíce teriyaki omáčky
2 lžíce olivového oleje
1 lžíci rajčatového protlaku


1 lžíci hnědého cukru
200 g mrkve
1 stroužek česneku


sezamové semínko


jarní cibulku


olej




1 V míse smíchejte teriyaki omáčku, rajský protlak, prolisovaný česnek a cukr. Hovězí maso omyjte, osušte a nakrájejte na nudličky. Mrkve očistěte a nakrájejte na tenké proužky nebo nadrobno.


2 Masové nudličky a plátky mrkve přidejte do připravené směsi a dobře promíchejte. Pak směs rychle osmahněte v pánvi na oleji, postačí 6–8 minut nebo než je hovězí hotové.


3 Přendejte na talíře a posypejte sezamovým semínkem a nakrájenou cibulkou. Podávejte se zeleninovou oblohou, rýží nebo nudlemi.

reklama

Komentáře

reklama