Hraběnčiny řezy

Vynikající a námi ozkoušený koláč. Je pracnější, ale stojí za to.

Suroviny:

200 g másla
200 g moučkového cukru
4 žloutky
450 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva

Náplň:

600 g jablek
200 g cukru krystal
50 g rozinek
1 lžička skořice
4 bílky
100 g vlašských ořechů

Postup:

Plech vymažte tukem a vysypte moukou. Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte žloutky utřené s cukrem, změklé máslo a vypracujte tužší těsto.

Dvě třetiny namačkejte do plechu, zbytek nechte ztuhnout v lednici. Na plech s těstem nastrouhejte jablka, ochuťte skořicí, rozinkami a drcenými vlašskými ořechy.

Na jablka rozetřete sníh z bílků a cukru a postrouhejte zbytkem těsta z ledničky. Dejte péct, a až začne těsto růžovět, je hotové.

Doba přípravy: 40 min

Cena: 90 Kč

reklama
reklama