Hrachová kaše se zeleninou

Suroviny:  200 g loupaného hrachu  2 lžíce olivového oleje  1 mrkev, petržel, cibule  ¼ bulvy celeru  2 stroužky česneku  ¾ litru vody  lžičku sušeného tymiánu  sůl, pepř  kůru z ½ citronu

Postup: Hrách (klidně i několik hodin předem) namočíme a mezitím si připravíme zeleninu: cibuli nakrájíme najemno, necháme zesklovatět na rozehřátém oleji a přidáme k ní na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu.

Pět minut opékáme, poté přidáme plátky česneku a tymián, necháme chvilku rozvonět a přisypeme scezený hrách. Zalijeme ¾ litrem vody, osolíme a povaříme 20 až 30 minut do změknutí. Uvařený hrách rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme nastrouhanou citronovou kůrou, solí a pepřem.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden