Moje sladké tajemství

Hrachová kaše se zeleninou

Suroviny:

200 g loupaného hrachu

2 lžíce olivového oleje

1 mrkev, petržel, cibule

¼ bulvy celeru

2 stroužky česneku

3/4 l vody

1 lžička sušeného tymiánu

sůl, pepř

kůra z 1/2 citronu

Postup:

Hrách (klidně i několik hodin předem) namočte a mezitím si připravte zeleninu: cibuli nakrájejte najemno, nechte zesklovatět na rozehřátém oleji a přidejte k ní na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. 5 minut opékejte, poté přidejte plátky česneku a tymián, nechte chvilku rozvonět a přisypte scezený hrách.

Zalijte ¾ litrem vody, osolte a povařte zhruba 30 minut do úplného změknutí. Uvařený hrách rozmixujte tyčovým mixérem a dochuťte nastrouhanou citronovou kůrou, solí a pepřem.

Tip:

Na hrachovou kaši můžete použít i mražený hrášek. Chuť bude srovnatelná s tím čerstvým...

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden