Moje šťastná hvězda

Hrachová polévka s uzeninou

Tradiční hrachovou polévku známe asi všichni, ale variantu s klobáskou a sladkou bramborou jenom málokdo.


Ingredience:


3 hrsti žlutého hrachu


1 cibule


1 menší batát


2 klobásy


1,5 litru vývaru 


4 stroužky česneku


1 lžíce majoránky


2 lžíce čerstvé petržele


sůl a pepř


Postup:


Hrách namočte do vlažného vody aspoň na čtyři hodiny. Poté ho dejte vařit do vývaru. Na pánvi si orestujte na kolečka nakrájené klobásky a cibuli nakrájenou na kostičky.


Polévku rozmixujte a přidejte do ní na kostky nakrájenou bramboru. Vařte ještě 30 minut. Do téměr hotové polévky přidejte klobásu s cibulí. 


Polévku dochuťte prolisovaným česnekem, majoránkou, solí, pepřem a petrželkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden