Hrachovka se slaninou

Potřebujete:

✿ 500 g žlutého hrachu
✿ 1 lžíci oleje ✿ 1 cibuli
✿ 1 pórek ✿ 3 stroužky česneku ✿ 1 mrkev
✿ 2 snítky majoránky
✿ 1 l zeleninového vývaru ✿ 50 g slaniny
✿ čerstvou petrželku

1. Hrách nasypejte do hrnce a zalijte ho 1,5 litru vroucí vody. Vařte na středním plameni 15 minut do poloměkka. Mezitím rozehřejte v rendlíku olej, vsypejte na kostičky cibuli, nadrobno nakrájenou bílou část pórku, nahrubo nastrouhanou mrkev, utřený česnek a majoránku a za stálého míchání opékejte asi 5 minut.

2. Hrách sceďte, přisypejte jej k zelenině, zalijte vývarem a 500 ml vody. Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a vařte asi 20 minut. Na pánvičce si zatím opečte kousky slaniny.

3. Vyjměte majoránku a polévku podávejte s opečenou slaninou, případně opečenými kostičkami pečiva, ozdobenou petrželkou.

reklama
reklama

Komentáře