Moje šťastná hvězda

Hranolky s čedarem a šunkou

Potěšte svá vnoučata něčím, co jim rozzáří obličej. Hranolky s rozteklým sýrem ale zbožňují i dospělí.


Suroviny:


1 kg přílohových brambor


500 g čedaru


100 ml smetany ke šlehání


250 g šunky


olej na smažení


petrželka na ozdobu


sůl, pepř


Postup:


Brambory nakrájejte na hranolky a dejte je smažit do rozpáleného oleje v klasickém nebo fritovacím hrnci. V pánvi si na troše oleje opečte na kostičky nakrájenou šunku. V dalším kastrůlku si rozehřejte nastrouhaný čedar se smetanou.


Hranolky umístěte do pánve vhodné do trouby, polijte je rozteklým sýrem, zasypejte šunkou a dejte péct na 180 °C zhruba na 10 minut. Po vytažení z trouby pokrm zasypejte nasekanou petrželkou a můžete podávat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden