Hráškové noky

Rychlé jídlo, kterému dodá šmrnc lehce osmažené prosciutto.

Suroviny: 4 porce

400 g mraženého hrášku
2 vejce
150 g hladké mouky
sůl
pepř
parmezán

Postup:

Hrášek spaříme v horké vodě. Nevaříme ho dlouho, aby neztratil krásnou barvu. Slijeme a necháme vychladnout. Část si dáme stranou.

Větší část rozmačkáme šťouchadlem na brambory, přidáme mouku, vajíčka, osolíme, opepříme a vypracujeme těsto.

Pomocí dvou lžic vytvarujeme noky, které dáme do osolené vařící vody, a když vyplavou na povrch, tak je vybíráme.

Podáváme se sypaným parmezánem a přidáme i zbylý hrášek.

Doba přípravy: 40 min
Cena: 90 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden