Hráškový krém s opečenou slaninou

Velice chutná opečená slanina dodá vašemu lehkému hráškovému krému punc poctivé venkovské polévky.


Suroviny:


500 g mraženého hrášku


500 ml zeleninového vývaru


1 cibule


½ pórku


hrnek mléka


250 ml smetany ke šlehání


100 g slaniny


sůl, pepř


2 lžíce másla


Postup:


V hrnci si rozpusťte máslo a orestujte na něm cibuli a pórek. Osolte a opepřete. Přideje mražený hrášek a krátce orestujte.


Přilijte vývar a pod pokličkou vařte zhruba deset minut.


Jakmile bude hrášek měkký, přilijte do polévky smetanu a mléko. Poté polévku dohladka rozmixujte.


Dozdobte ji osmaženou slaninou nakrájenou na kostičky a ještě trochou rozmraženého nebo konzervovaného hrášku.

reklama
reklama