Hříbková omáčka

Příprava: 40 minut, Náročnost: 2, Cena: 10 Kč

Královskou houbou českých lesů je pravý hřib.

Suroviny:


  • 400 g houby

  • 1 větší cibule

  • 2 lžíce másla

  • 200 ml šlehačky

  • 100 ml zakysané smetana

  • 1 bobkový list

  • 5 kuliček nového koření

  • petrželka nebo pažitka

  • pepř

  • sůl


Postup

  1. Cibule nasekáme nadrobno a na rozpuštěném másle ji necháme zesklovatět.

  2. Očištěné houby nakrájíme asi na 3 mm plátky a přidáme je k cibuli a zhruba 10 minut je za stálého míchání dusíme.

  3. Pak přidáme sladkou smetanu, okořeníme a opět za stálého míchání dusíme dalších 5 minut. Pak vmícháme zakysanou smetanu a přivedeme k varu.

  4. Můžeme podávat s noky či knedlíky. Omáčku servírujeme dozdobenou čerstvě nasekanou petrželkou či pažitkou..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden