Hříbkový smetanový krém

Z čerstvých pravých hříbků zalitých smetanou je polévka, které jen tak někdo neodolá. Stejně výbornou si však můžete připravit i ze sušených či zamražených hub.

Ingredience: 3 hrsti hříbků, 30 g másla, 4 šalotky, 2 stroužky česneku, 2 až 3 snítky tymiánu, 750 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru, 250 ml smetany ke šlehání, libečková nať na ozdobu, sůl

Postup: Nakrájené hříbky opékáme 3 až 4 minutky na másle. Necháme si pár opečených hub na ozdobu. Přidáme nasekanou šalotku na opravdu tenoučké plátky a česnek, přidáme větvičky tymiánu a 2 minuty restujeme. Polévkový základ zalijeme vývarem, mírně přisolíme a vše přivedeme k varu. Vaříme 10 minut na mírném ohni. Vyjmeme tymián a rozmixujeme. Vmícháme metličkou smetanu. Poté krátce povaříme a můžeme zdobit.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama