Hříšná panna cotta

Panna cotta s ovocem je vynikající lehká tečka po rodinném obědě.

Příprava: 30 minut + 4 hodiny tuhnutí

Náročnost: **

Cena za porci: 40 Kč

Suroviny na 4 porce

- 500 ml smetany (30 %)

- 100 ml mléka

- 1 vanilkový lusk

- 40 g cukru

- 15 g želatiny

- 1 hrnek borůvek

Postup:

1. Želatinu smíchejte s trochou vody a nechte 10 minut stát.

2. Do kastrolu nalijte smetanu a mléko. Přidejte cukr, vanilkový lusk a přiveďte k varu. Přidejte želatinu a míchejte, dokud se želatina nerozpustí.

3. Panna cottu nalijte do skleniček a dejte do lednice. Borůvky rozmixujte a polijte vychladlý dezert.

reklama
reklama

Komentáře