Můj kousek štěstí

Hrníčkové bagety

Bageta je univerzální pečivo. Můžete ji třeba nakrájet na kolečka a použít pro jednohubky, výtečné jsou i plněné šunkou, sýrem, zeleninou a podobně.

Potřebujete:

3 lžičky sušeného droždí, 3 hrnky hladké mouky, 1 hrnek vody , 1 lžičku soli , 1 lžíci olivového oleje, špetku cukru

Postup:


  1. Cukr, teplou vodu a droždí smíchejte a nechte vzejít kvásek. Mouku smíchejte se solí, přilijte kvásek a olej a zpracujte vláčné těsto. Nechte ho na teple asi hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí objem.

  2. Z těsta vytvořte na pomoučněném plechu dvě bagety, přikryjte je a nechte kynout další půlhodinu.

  3. Bagety odkryjte a na každé udělejte tři šikmé zářezy zhruba do poloviny. Do trouby rozehřáté na 220 °C dejte na dno do nádoby asi čtvrt hrnku vody a vložte plech s bagetami. Pečte asi 20 minut, dokud nezezlátnou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden