Hrnková bublanina s rybízem

 Suroviny na 8 porcí:

4 lžíce oleje

1 hrnek džemu

1 hrnek krystalového cukru

1 hrnek mléka

1 balíček kypřicího prášku do pečiva

1 hrnek hladké mouky

1 hrnek polohrubé mouky

2 vajíčka

700 g čerstvého rybízu

na vysypání a vymazání formy:

1 lžíce mouky 1 lžíce tuku

Postup:

Žloutky s cukrem vymíchejte do pěny. Přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva, přilijte olej, mléko a vše dobře promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto vlijte na vymazaný a moukou vysypaný plech. Povrch těsta poklaďte ovocem. Pečte asi 30 minut při 180 °C. Hotový koláč nechte mírně zchladnout, nakrájejte na kousky.Potřete rozmíchaným džemem (nejlépe rybízovým) a podávejte.

Příprava: 50 minut

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden