Hrnková buchta s meruňkami

Abyste nestrávila v kuchyni zase příliš mnoho času, upečte si tuto rychlou buchtu.


Ingredience:


2 hrnky polohrubé mouky


1 hrnek cukru moučka


125 g másla


2 vejce


1 sáček kypřicího prášku


1 lžíce vanilkového cukru


1 hrnek mléka


ovoce – meruňky


Postup:


Troubu předehřejte na 170 °C a vymažte formy (použijte dvě menší, ale pokud budete chtít mít buchtu hodně vysokou, použijte jen jednu).


Umyjte a očistěte ovoce. Do mísy prosejte mouku, přidejte cukr a máslo nakrájené na kostky. Vše pak ručně zpracujte do posypky. Hrneček posypky odeberte, posypte jí pak buchtu před pečením.


Do zbytku posypky v míse lehce vmíchejte kypřicí prášek, vanilkový cukr, vejce a mléko. Vše společně zamíchejte tak, aby v těstě nebyly hrudky. Těsto nalijte do forem, na něj přidejte ovoce a posypku. Pečte 35–40 minut.


Náš tip:


Klidně použijte i rybíz, angrešt nebo jednoduše to, co zahrada dá.

reklama
reklama

Komentáře