Hruška s ricottou

Ani odpoledne se chutné svačinky vzdávat nemusíte. Dejte si třeba tuhle teplou lahůdku.

Potřebujete:

✿ 1 zelenou hrušku
✿ ½ kelímku ricotty
✿ 1 lžíci medu
✿ špetku bílého pepře
✿ 1 lžičku citronové šťávy
✿ 1 lžíci sekaných ořechů nebo mandlí
✿ trochu čekankového sirupu

1. Hrušky rozkrojte podélně napůl a vyřízněte jádřinec. Potřete je medem a na kontaktním grilu nebo grilovací pánvi je ogrilujte ze všech stran dozlatova.

2. Ricottu si rozmíchejte v misce s pepřem a citronovou šťávou a směsí potřete teplé hrušky. Pepře dejte jen málo, aby ricotta nebyla příliš ostrá.

3. Navrch nasypejte nasekané oříšky nebo mandle. Můžete klidně přidat pár kapek čekankového sirupu a rovnou servírovat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden