Hruškovoblumový krambl se zmrzlinou

Takovým zákuskem určitě nikoho neurazíte. Je jednoduchý a skvělý.


Suroviny:


150 g karamelových sušenek


300 g blum


2 hrušky


100 g třtinového cukru


150 g hrubé mouky


100 g másla


2 polévkové lžíce mandlí


kokosová zmrzlina na ozdobu


Postup:


Předehřejte si troubu na 190 °C. Sušenky rozmixujte nebo nadrťte. Do zapékacích misek vložte na kostky nakrájené ovoce a posypejte ho cukrem. Pak přidejte nadrcené sušenky. Mouku, máslo, nadrcené mandle, trochu nadrcených sušenek a cukr zpracujte rukama na drobenku. 


Misky dejte zapéct do trouby na 25 minut. Podávejte s kopečkem kokosové zmrzliny anebo zakysanou smetanou. Dezert můžete také na závěr zakápnout trochou javorového sirupu.


Náš tip


Ještě o něco lepší dezert bude, když do něj přimícháte nastrouhaný marcipán.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden