Hruškový džem s karamelem

Tenhle džem ze zralých hrušek ozvláštněný lahodnou chutí karamelu si prostě zamilujete.

Potřebujete:

✿ 1 g hrušek
✿ 300 g cukru
✿ 1 sáček ovocného pektinu
✿ 300 ml hruškového moštu nebo džusu
✿ 2 citrony

1. Hrušky omyjte, zbavte jádřinců a i se slupkou nakrájejte je na malé kostičky. 200 g cukru vsypejte do hrnce se silnějším dnem a lehce ho pokropte vodou tak, aby byl mokrý, ale neplaval v ní. Při mírné teplotě ho velmi pozvolna nechte rozpustit.

2. Dávejte pozor, aby se karamel nezačal připalovat. Když začne zlátnout a lehce probublávat, odstavte ho z tepla, vsypejte do něj nakrájené hrušky a promíchejte. Vraťte hrnec na plamen, zalijte moštem a nechte pár minut povařit, dokud se hrušky nerozvaří.

3. Přidejte šťávu z citronů. Pektin smíchejte se zbylým cukrem a přisypejte k džemu, promíchejte a nechte 5 minut povařit. Ještě horký džem plňte do sklenic, zavíčkujte je a otočte na chvíli dnem vzhůru.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden