Hruškový koláč trochu jinak

Jednoduchý recept, který připravíte jen za pár minut, pokud máte ve spíži několik málo ingrediencí. Je trochu netradiční, ale zároveň úplně skvělý.

Ingredience: 1 balení listového těsta, 10 dkg marcipánu, 2 až 3 čerstvé hrušky

Postup: Těsto důkladně vyválíme na pečicím papíře a vložíme na plech. Posypeme nahrubo nastrouhaným marcipánem. Hrušky nakrájíme podélně na tenké plátky a naskládáme je na marcipán. Jelikož je příprava velmi jednoduchá, je důležité si dát práci s tím, jak hrušky na koláči vypadají. V tom je celé kouzlo úspěchu koláče. Uvidíte, že se vám snaha vrátí v podobě pochvaly ostatních. Koláč pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů asi tak 10 minut, prostě dokud není zlatavý.

reklama
reklama