Moje šťastná hvězda

Hruškový koláč trochu jinak

Jednoduchý recept, který připravíte jen za pár minut, pokud máte ve spíži několik málo ingrediencí. Je trochu netradiční, ale zároveň úplně skvělý.

Ingredience: 1 balení listového těsta, 10 dkg marcipánu, 2 až 3 čerstvé hrušky

Postup: Těsto důkladně vyválíme na pečicím papíře a vložíme na plech. Posypeme nahrubo nastrouhaným marcipánem. Hrušky nakrájíme podélně na tenké plátky a naskládáme je na marcipán. Jelikož je příprava velmi jednoduchá, je důležité si dát práci s tím, jak hrušky na koláči vypadají. V tom je celé kouzlo úspěchu koláče. Uvidíte, že se vám snaha vrátí v podobě pochvaly ostatních. Koláč pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů asi tak 10 minut, prostě dokud není zlatavý.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden