Hrušky vařené ve víně

Sladká tečka na konec hostiny pochází z Francie a samozřejmě na ni můžete použít svatomartinské víno. Z Francie pochází i legenda o svatém Martinovi.

Suroviny:

● 5 tvrdých hrušek
● 250 ml červeného vína
● 5 lžic čerstvé citronové šťávy
● 4 lžíce třtinového cukru
● 2 lžíce rozinek
● 2 lžíce sušených brusinek
● 4 hřebíčky
● 1 badyán
● 1 vanilkový lusk

Postup:

Hrušky oloupejte, postavte je do vyššího úzkého hrnce a přelijte směsí citronové šťávy a vína a posypte cukrem. Do hrnce vložte koření, rozinky a brusinky.

Víno přiveďte k varu a nechte je 15 minut probublávat. Nakonec hrušky položte a několikrát obraťte tak, aby celé získaly červenou barvu.

Hotové hrušky podávejte s rozinkami a brusinkami z vývaru, můžete je také polít rozpuštěnou čokoládou nebo doplnit vanilkovou zmrzlinou. Dobré jsou i studené z lednice druhý den.

Příprava: 20 min
Cena: 50 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden