Můj čas na kafíčko

Hubnout do plavek nestačí

Nárazové hubnutí jednou nebo dvakrát za rok nestačí. Správnou hmotnost je důležité udržovat průběžně, a de facto tak po celý život.

Nadváha je problém

Příchod hezkého počasí je pro mnoho lidí signálem pro začátek hubnutí do plavek. Nejde ale jen o to, aby člověk vypadal dobře na plovárně nebo u moře.

Udržování zdravé tělesné hmotnosti je i prevencí před různými onemocněními, například aterosklerózou, vysokým krevním tlakem, cukrovkou a dalšími neduhy. České republice patří ve výskytu nadváhy a obezity jedna z nejvyšších příček na světě a situace se u nás rok od roku zhoršuje.

Obezita je gigariziko

Zatímco nadváha je svízelná  a ta mírná může být ve vyšším věku někdy i prospěšná, obezita přináší vážná zdravotní rizika a vyžaduje celoživotní léčebný program.

V případě obezity se zpravidla dostavují závažné komplikace, jako je zhoršení hojení ran, zažívací potíže, otoky dolních končetin, vysoký krevní tlak, vyšší riziko nádorových onemocnění, cukrovka 2. typu, problémy s pohybovým aparátem aj. Zbavit se jí je ovšem dlouhodobý proces, vyžadující odhodlání a vytrvalost.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden