Hummus s červenou řepou

Cizrnová pomazánka vylepšená červenou řepou chutná nejlépe s čerstvým pečivem nebo kukuřičnými čipsy.

Suroviny - 440 g vařené cizrny - 250 g červené řepy - 1 lžíce mletého římského kmínu - 1 citron - 3 stroužky česneku - 60 g sezamové pasty tahini - 35 ml olivového oleje - sůl, pepř

Postup

1. Cizrnu si předem uvařte dle návodu. Řepy očistěte (neloupejte) a zabalte do alobalu. Položte je na vymazaný plech a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C doměkka, asi 50 minut.

2. Řepy nechte vychladnout a pak je nakrájejte na menší kusy.

Dejte do robotu, přidejte cizrnu, římský kmín, šťávu z půlky citronu plus trochu strouhané kůry, tahini pastu, rozmačkaný česnek, olivový olej a trošku soli a pepře. Důkladně rozmixujte do pomazánkové konzistence. Podle chuti dochuťte citronovou šťávou, případně solí a pepřem.

3. Před podáváním dejte na alespoň hodinu do lednice.

reklama
reklama

Komentáře