Husička na švestkách

Skvělý mix chutí

Když sváteční nedělní oběd, tak jedině pečená husa na švestkách. Máte pocit, že je to složitý recept? Věřte, že ten, který jsme pro vás připravili, zvládne úplně každý.

Ingredience:


  • 1 střední husa

  • 300 g čerstvých švestek

  • 3 jablka

  • špetka muškátového květu

  • 1 menší cibule

  • kmín

  • mletý pepř

  • sůl


Postup:

  • Vykuchanou husu opláchneme a osušíme. Nasolíme na povrchu i zevnitř podle toho, jak jsme zvyklí, a vložíme ji na pekáč. Posypeme ji kmínem, zlehka muškátovým oříškem, opepříme a obložíme na kolečka nakrájenou cibulí. Mírně podlijeme vodou a pečeme při 200 °C asi 40 minut.

  • Švestky vypeckujeme, rozpůlíme a přidáme je společně s jablky vcelku k huse, v případě potřeby dolijeme vodu, přiklopíme nebo zakryjeme alobalem a pečeme při 180 °C asi ještě hodinu. V průběhu pečení poléváme výpekem.

  • Posledních 15 minut husičku ještě pečeme odkrytou, aby získala zlatavou křupavou kůrčičku. Nejlépe se k ní hodí červené zelí, knedlíček a aromatické svatomartinské víno.

reklama
reklama

Komentáře