„Huspenina“ nasladko

Tuzemská „sestra“ italské panna cotty byla, a věříme, že i dnes bude, oblíbeným domácím dezertem. Lahodný a elegantní meruňkový dezert, který hravě zvládne i začátečník.

Ingredience:

4 lžíce meruňkové marmelády

šťáva z citronu

2 lžíce moučkového cukru

35 g želatiny

250 ml smetany ke šlehání

olej na vymazání formy

Ovocný přeliv:

4 lžíce meruňkového džemu

citronová šťáva

Postup:

Marmeládu, citronovou šťávu a cukr (toho přidejte podle své chuti) třete tak dlouho, až směs zhoustne. Přidejte k ní v teplé vodě rozpuštěnou želatinu a nakonec opatrně vmíchejte dotuha ušlehanou smetanu.

Směs vlijte do bábovkové formy (nebo do čtyř menších báboviček) vymazané mandlovým olejem a nechte dobře vychladit. Podávejte s meruňkovým přelivem.

Ovocný přeliv:

Džem či marmeládu zahřejte s trochou vody a citronovou šťávou a povařte asi 5 minut. Pak protřete přes síto. Můžete použít i čerstvé ovoce.

reklama

Komentáře

reklama