Moje šťastná hvězda

Hvězdou za jediný den

Moje šťastná hvězda

Do důchodu jí zbývalo jenom pár let. Pak se ale MILADĚ JEŽKOVÉ (83) obrátil život vzhůru nohama. V tramvaji číslo 10 se setkala s člověkem, který odstartoval její hereckou kariéru.

Psal se rok 1964 a Milada Ježková (†83) byla filmem naprosto nepolíbená. Pracovala jako soustružnice v národním podniku Nářadí Vršovice. Jenže když jednoho dne nastoupila do tramvaje číslo 10, netušila, že z ní bude o pár zastávek dál vystupovat jako úplně jiný člověk, s nabídkou, která se zkrátka neodmítá.

Přesto stále nevěřila tomu, že by se mohla stát herečkou, navíc tolik oblíbenou. Muži, kteří ji však v tramvaji oslovili, měli moc ji skutečně proslavit. Milada si ale zpočátku nebyla ani trochu jistá, a aby na životní roli kývla, k tomu ji musely přemluvit její dcery.

Narodila se 27. června 1910 na pražském Smíchově. Maturitu složila na obchodní škole, pak pracovala jako účetní, brusička, jako prodavačka v

Zbývá vám 81% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden