Můj čas na kafíčko

Hýčkejte své nohy příjemnou masáží

Máte chodidla v jednom ohni a cítíte, že byste je potřebovala pořádně promasírovat? Jestli nechcete dávat zbytečně velké peníze za profesionální masáže, pak si ji udělejte sama doma!

Pomoci si můžete buď sama nebo poproste vašeho partnera. Stačí chvilka a není na tom nic složitého!

Než začnete masírovat

Ať už masírujete nohy nebo ruce, je třeba si uvědomit, že smyslem není nijak zvlášť tlačit. Většina lymfatického systému se totiž nachází hned pod kůží. Důležitý je směr, kterým prsty po pokožce vedete. Ten by měl směřovat od pat až ke kolenům, tedy směrem k srdci. Masáž můžete provádět v sedě i vleže. Na břiše nebo i na zádech v případě, že vám ji provádí druhá osoba. Masírovaná končetina musí být hlavně pořádně uvolněná, aby relaxace měla smysl. Pro příjemnější atmosféru použijte váš oblíbený voňavý olej nebo jakýkoliv krém, po místnosti umístěte svíčky a ztlumte světla.

Pusťte se do relaxace

Nejprve začněte jemnými pohyby, aby si kůže na dotyk zvykla a nebyl vám spíš nepříjemný. Zpátky se rukou vracejte ještě slaběji. Smyslem je podpořit lymfatický systém a ulevit nohám od každodenní zátěže. Pravidelně prováděná masáž může být také prevencí proti nebezpečným křečovým žilám. Základem domácí masáže je totiž předpoklad, že jste naprosto zdravá a nehrozí vám tudíž žádné následky. K masáži můžete použít celé dlaně od prstů přes klouby až po předloktí. Vyhněte se však kolenním jamkám a čéškám. Nakonec můžete přejít až k masáži chodidel, která je také velice příjemná, protože se na nich nachází mnoho nervových zakončení.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden