Moje chvilka pohody

Hýčkejte tělo koupelemi

Co lepšího může být po dlouhém a stresujícím dni, než horká, relaxační koupel.

Horká koupel nejenže dokonale prokrví celé tělo a prohřeje organismus, což zvláště v zimním období náležitě oceníte, ale stává se také léčebnou lázní, která obohacená o bylinky, získává na širším rozměru. Koupel může hojit vaši pokožku, uvolnit svaly, zrelaxovat tělo i mysl.

Majoránková

Vezměte sušenou majoránku a nasypejte pár lžic do horké koupele. Pokožku úžasně zklidní a vyživí.

Zázvorová

Kořen zázvoru je jedním z nejlepších způsobů, jak odstranit toxiny z těla. Koupel poskytuje silné protizánětlivé účinky, je skvělá pro zmírnění bolestí svalů a dokonce pomáhá zmírňovat artritické bolesti.

Pokud koupel využijete před spaním, pomůže zajistit lepší spánek. Stačí přidat půl šálku oloupaného a jemně nastrouhaného zázvoru do vody.

Heřmánková

Heřmánek má dezinfekční účinky, zmírňuje křeče a napětí. Spařte dvě hrsti sušených květů heřmánku v litru vařící vody a nechte 15 minut louhovat. Odvar přilijte do vany s teplou vodou.

Z hořčičných semínek

Semínka podporují celkové prokrvení organismu a vyvolávají proces pocení. Dojde tedy přirozenou cestou k vyplavení škodlivých látek z těla ven. Asi dvě hrstky semínek rozemelte v mixéru nebo mlýnku a vzniklý prášek nasypejte do co nejteplejší vody.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden