Moje chvilka pohody

I chyby mohou být někdy šťastné

Existují občas omyly, které vás nejprve rozhněvají a teprve později zjistíte, že vlastně patřily k tomu nejlepšímu, co vám kdy někdo mohl udělat.

Stalo se to už před více jak dvaceti lety. Měla jsem za sebou několikaleté náročné studium na vysoké škole, které jsem úspěšně zakončila. Než jsem měla nastoupit do své první práce, rozhodla jsem se, dopřát si krátkou dovolenou. Nutně jsem ji už potřebovala a nemohla jsem se jí dočkat. Potřebovala jsem si užít trochu klidu a odpočinku, abych načerpala nové síly. Objednala jsem si v jednom kempu malou chatičku jen a jen pro sebe. Kromě rodiny jsem si chtěla dát pauzu i od mužů.

Vytoužený týden klidu

Byl nádherný den a já jsem dorazila na místo svého odpočinku. Chatky se nacházely v dostatečné, ale ne zase příliš velké vzdálenosti od sebe. V blízkosti se nacházelo menší jezero, kde se dalo koupat, les a různá střediska zábavy pro rekreanty. Chatka byla klasicky zařízená – měla kuchyň a obývací prostor v přízemí a koupelnu se záchodem a ložnici v patře. V ložnici byla jedna velká manželská postel a menší gauč. Vybalila jsem si věci a šla jsem se projít po okolí. Po necelých dvou hodinách jsem se do chatky vrátila a zažila jsem šok. Nacházel se tam nezvaný návštěvník.

Nečekaný spolubydlící

I když se mi zdál sympatický, samozřejmě jsem chtěla bydlet sama. Vždyť jak by to vypadalo: dělit se o chatku s neznámým mužem? Zeptala jsem se ho, co to má znamenat, jenže on byl stejně tak vykolejený jako já. Šli jsme spolu za vedením kempu. Vedoucí se začal omlouvat, že se stala chyba při rezervaci. Problém byl však v tom, že v kempu už bohužel neměli žádnou volnou chatku. Po vzájemné dohodě jsme se tedy nakonec s Jindrou – tak se můj spolubydlící jmenoval, rozhodli strávit dovolenou společně v jedné chatce. Ani mně, ani jemu se totiž odjet nechtělo.

Stanovili jsme si pravidla

První problém nastal při dělení ložnice. Jindra trval na tom, že nebude spát dole v přízemí, vždyť si přece za chatku zaplatil. Já jsem řekla, že jsem tu byla dřív, a proto je ložnice moje. Nakonec souhlasil, ale netvářil se nadšeně. Jako další krok jsme si stanovili určitá pravidla o používání ostatního vybavení chatky.

Setkání v koupelně

Zpočátku jsme se takřka ani neviděli. Setkali jsme se sem tam ve středisku, ale nevěnovali jsme si pozornost. Třetí den jsem přišla do chatky dříve než obvykle a chtěla jsem se převléknout. Vtom vyšel on z koupelny. Na sobě měl jen bílou osušku omotanou kolem pasu. Byl překvapený stejně jako já a zůstal stát na místě. Vyjeveně jsem se na něj dívala. Kapky vody mu stékaly po vlasech a další kapky se mu leskly na hrudi.

Seznamování u večeře

Pohledem jsem přejela po celém jeho těle od hlavy až k patě. Všiml si mého pohledu a usmál se. Začervenala jsem se, něco jsem zamumlala a rychle odešla. Jindra se převlékl a sešel dolů. Ještě jsem seděla v kuchyni. Věnoval mi další úsměv a navrhl, že udělá večeři. Souhlasila jsem a chtěla mu pomoci, ale odmítl. Prý mě chce překvapit. Večeře mi chutnala a poprvé za ty tři dny jsme si povídali déle než pět minut. Zjistila jsem, že Jindra je dobrý společník, a také, že umí perfektně vařit.

Pomalé sbližování

Další den mě pozval na procházku. Šli jsme přes les do odlehlé části, až jsme přišli k malému vodopádu. Bylo tam nádherně. Řekl mi, že sem jezdí pravidelně každý rok touhle dobou. Strávili jsme spolu celý den a ve dvou jsme povečeřeli. Celou dobu jsem ho potají pozorovala a všimla jsem si, že on mě také.

Vášnivá noc

Ráno, když jsem se vzbudila, tak Jindra v chatce nebyl a neviděla jsem ho celý den. Přišla noc a já jsem chtěla jít spát. Napustila jsem si vanu a dopřála si horkou koupel. Po hodině jsem vylezla ven a oblékla si župan. Když jsem vyšla z koupelny, zarazila jsem se stejně jako tehdy on, poté, co vylezl jen s osuškou. Stál tam jen v trenýrkách a omlouval se, že netušil, že tam jsem. Dívali jsme se na sebe, pak jsme k sobě přistoupili a spontánně se začali líbat. Řekl mi, že jsem moc krásná. Odvedla jsem ho do ložnice. Nepřemýšlela jsem ani na chvíli, že by to mohlo skončit jinak. Usnuli jsme tentokrát v jedné posteli a v něžném objetí.

Nejlepší muž na světě

Zbytek dovolené jsme strávili už jen spolu. Chodili jsme na procházky, koupali jsme se, večeřeli někdy v chatě, jindy v restauraci, zkrátka nám spolu bylo hezky. Po návratu domů naše pohoda pokračovala. Oba jsme konstatovali, že i když jsme měli v plánu strávit svoji dovolenou úplně jinak, dopadlo to lépe než skvěle. Nezapomněla jsem podotknout, že jsem chtěla mít klid od všech mužů a přitom mi osud do cesty přivál právě toho nejlepšího. Jsme spolu už přes dvacet let. Miluji ho, on miluje mě a nevyměnila bych ho za žádného jiného na světě.

Zuzana H. (49), Třebíč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden