Moje šťastná hvězda

I když se rozešli, navždy zůstal v jejím srdci

Moje šťastná hvězda

S manželem Milošem Formanem opravdu neměla na růžích ustláno. Na charismatického režiséra ale nikdy nezanevřela.

Její život by vystačil na několik knih, přesto VĚRA KŘESADLOVÁ (77) nehodlá psát memoáry. Raději to přenechává jiným. Ale na život s Milošem Formanem (†86) vzpomíná ráda.

Našeho nejslavnějšího režiséra poznala Věra Křesadlová (77) v 18 letech, když zpívala každou neděli s bigbítovou kapelou Crystal. Miloš Forman (†86) ji oslovil a nabídl jí, jestli by se nechtěla zúčastnit natáčení jeho nového filmu Konkurs, což byl vlastně fiktivní nábor do tehdy populárního divadla Semafor.

Suchý a Šlitr z ní byli nadšeni

Věra nabídku tehdy přijala, a nakonec nadchla Jiřího Suchého (90) s Jiřím Šlitrem (†45) natolik, že ji do semaforského souboru opravdu přijali. Pro ni to ale nebylo první setkání s hereckým světem, protože studovala uměleckoprůmyslovou školu, kam filmaři občas chodili

Zbývá vám 87% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden