Moje chvilka pohody

I pes potřebuje masáž

Stejně jako u lidí, tak i u psů řeší masáže mnoho funkčních potíží na svalové soustavě a přináší psovi příjemné uvolnění.

Péče o domácí mazlíčky se neustále rozšiřuje a zdokonaluje. Česání, stříhání, koupání – to všechno jistě znáte. V posledních letech jsou však čím dál tím více oblíbené a páníčky vyhledávané také psí masáže, rehabilitační posilování či léčba magnetem.

Pojďme si o těchto léčebných metodách říct něco víc.

1 Relaxační

Neboli uvolňující masáž pomáhá uvolňovat nervové napětí a bloky, prokrvuje organismus, podporuje lepší látkovou výměnu a v neposlední řadě působí velmi blahodárně na psychiku pejska. Pravidelné relaxační masáže jsou vhodné pro hyperaktivní psy či pro psy se sklonem k bázlivosti.

2 Rehabilitační

Tyto masáže jsou nedílnou součástí péče o psí rekonvalescenty, ať už po operacích pohybového aparátu, nebo po úrazech. Využívají mnoho odborných technik a hmatů a tím odstraňují svalové spasmy, řeší zkrácené a oslabené svaly a šlachy a přispívají k lepší regeneraci oslabených partií.

3 Kondiční

Jinak řečeno udržovací masáž zachovává kosterní i svalový aparát v dobré kondici, podporuje správnou látkovou výměnu a vyplavování toxinů z těla. Zároveň dochází k odstranění spoušťových a stresových bodů a uvolnění ztuhlého a přetíženého svalstva.

4 Regenerační

Doporučuje se pro psy po velké zátěži, pracující a sportující psy. Je vhodným nástrojem pro prevenci hromadění kyseliny mléčné ve svalech a vzniku spoušťových bodů. Regenerační masáž urychluje ozdravné procesy a výrazně podporuje funkci lymfatického systému.

5 Magnetoterapie

Při magnetoterapii se využívá speciální přístroj vytvářející specifické pulzní magnetické pole, které má na psa přímé, léčbu podporující účinky a tím pozitivně ovlivňuje jeho zdravotní stav.

Tato forma terapie je vhodná pro psy s onemocněním páteře a kloubů, a také ty, kteří mají degenerativní a zánětlivá poškození pohybového systému nebo pro jedince po operaci.

6 Dornova metoda

Je jemná manuální terapie, napravující chybná postavení kostí v těle, zejména v oblasti kloubních spojení.

Dornova metoda upravuje nesprávné postavení kostí v kloubním pouzdru, rotace a propady obratlů, posuny křížové kosti a pánve, blokády krční páteře a týlní kosti a další kombinované problémy psího kosterního aparátu.

Dornova metoda je vhodná pro zvíře, které obtížně vstává a má potíže s chůzí, pro psy po operacích a úrazech, jako prevence pro sportující psy, pro psy z útulků a množíren.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden