Moje šťastná hvězda

I Petra Janů občas bojuje s váhou

Zpěvačka radí, jak se udržet fit

Patří mezi slavné ženy, které se pyšní dokonalou figurou a okolí na nich vyzvídá, jaký mají zázračný recept. PETRA JANŮ (63) ale vždy zklame. Je to dřina a zase dřina. A prý si i tak občas připadá jak kynutý knedlík.

Zeptali jsme se populární zpěvačky, jestli je také občas pro ni těžké udržet si váhu. „Bohužel, je to tak,“ přiznala nám. „Hlavně ženy z rodin maminky i tatínka byly ‚slovanské typy‘. Takže od mých 40 let musím hlídat skutečně každé deko. Tloustnu totiž snad i při prohlížení kuchařských knih s obrázky. Vyzkoušela jsem v životě snad všechny diety a zjistila, že stoprocentně na mě zabírá dietní program, jehož základním kamenem je proteinová dieta v kombinaci s neomezeným množstvím vybraných druhů zeleniny. Když se mi i přes pravidelné cvičení podaří přibrat, což pro mě skutečně není problém, stačí týden až čtrnáct dní a jsem opět na váze, kdy se cítím skutečně dobře.“

Překonejte lenost

I když to může být nemístné, ptát se dámy na váhu, u Petry to nevadí.
Nemá se za co stydět. „Sice se značným úsilím, ale pořád se pohybuji kolem šedesátky,“ prozradila nám. Za ta léta, co se musí hlídat, se prý naučila, co si může dovolit a co už ne. Když zahřeší, občas i ona dostane nekontrolovatelnou chuť na sladké, tak ví, že musí víc zabrat v posilovně. „Chodím do ní třikrát týdně, mezitím občas šlapu na elipticalu nebo si dám pilates. Na chalupě chodíme s kamarádkou po lese na dlouhé procházky s trekingovými holemi. Už jsem na tom tak, že když nemám možnost cvičit, připadám si jako kynutý knedlík." Zajímalo nás, co by oblíbená Petra Janů doporučila vám, našim čtenářkám, při shazování nějakého toho kila navíc. „Je nutné překonat přirozenou lenost, nevymlouvat se na nedostatek času. Člověk po čase zjistí, že pohybem si vyčistí hlavu, zpevní tělo, a tím pádem je spokojenější sám se sebou.
A to je strašně důležité. Držím palce!“

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden