Můj kousek štěstí

I pleť si zaslouží jarní detox

Po zimě bývá pleť často unavena zašedlá, jakoby bez života. Dopřejte jí jarní očistu zvnějšku i zevnitř.

Právě teď je ten nejlepší čas nastartovat očistné procesy i v pokožce, aby byla hladká, pružná a vypadala zdravě.

Pomocná kosmetika

Kromě pravidelného čištění ráno a večer čistotu pleti podpoří jednou nebo dvakrát týdně různé čisticí pleťové masky. Skvěle fungují například ty s obsahem jílu, černého uhlí, medu nebo droždí. Když si před jejich nanesením pleť napaříte nad bylinkovým odvarem (třeba z heřmánku), pleť lépe přijme účinné látky z masky a její účinek se tak umocní.

Pleti prospěje i pravidelný jemný peeling obličeje jednou týdně. A když nikam nemusíte, dopřejte pleti co nejdelší odpočinek na čerstvém vzduchu od make-upu, bude se jí tak lépe „dýchat“.

Mrkev, červená řepa, okurka s limetkou, ty v očistě kralují.

Blahodárné masáže

Skvělé účinky na pokožku mají její pravidelné masáže. Můžete si je provádět i sami doma. Třeba masáž nasucho, ke které stačí jen jemný kartáček, jímž budete krouživými pohyby pleť a pokožku masírovat.

Dobře funguje i chladivý masážní váleček, který pomáhá krému či séru proniknout hlouběji do pokožky, k masáži ale můžete použít i prsty, stačí jen dodržet pravidlo, že mírný tlak na pleť vyvinete při pohybech směrem vzhůru.

Dodejte jí vláhu

Pokožka potřebuje vodu víc než krémy a séra. Používejte hydratační pleťové přípravky, ale také dostatečně pijte. Ideálně čistou vodu.

K vodě přidejte čisticí bylinkové čaje (z kopřivy, smetanky, ostropestřce mariánského...), zeleninové a ovocné šťávy a také vývary z kostí – ty obsahují důležité zbytky kolagenu a další látky prospěšné pro kůži. Začněte každý den sklenicí vlažné vody se šťávou z půlky citronu nebo lžící jablečného octa. Nastartuje to vaše trávení i celé tělo.

Upravte i jídelníček

Pro očistný jídelníček stačí dodržovat jednoduchá pravidla. Jezte hlavně sezonní potraviny, zeleninu, ovoce, luštěniny, celozrnné výrobky. Dopřejte si klíčky, z nichž právě teď můžete načerpat potřebné vitaminy a minerály.

Naopak vyřaďte tučné maso, uzeniny, cukr, bílou mouku, polotovary a alkohol. Zkuste jednou týdně očistný den, kdy budete pít jen ovocné a zeleninové šťávy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden