Můj čas na kafíčko

I po letech si Kateřina Kornová myslí, že Jiří Korn byl nejlepším chlapem jejího života!

Získala si ho svým smyslem pro humor a tím, že uměla vařit!

Zpěvák Jiří Korn (68) je už dnes živou legendou naší populární hudby. Dnes je ženatý už potřetí, nejvíc se ale vždy psalo o jeho vztahu s druhou ženou, Kateřinou Kornovou (50).  

Svoji kariéru odstartoval Jiří Korn kdysi se skupinou Olympic, ale brzy se vydal na vlastní úspěšnou sólovou dráhu. Zakladateli a kapelníkovi Olympicu Petru Jandovi (75) ale později zlomil srdce – tím, že mu přebral jeho osudovou ženu, kterou byla právě Kateřina, tehdy ještě Marková.

Svému synovi se Jiří poctivě věnuje.

Začalo to vánočním přáním

První Jiřího žena už dnes nežije. Jmenovala se Hana a rozešel se s ní kdysi ve zlém. Už se potom dál nevídali. S Kateřinou se poznal nejprve po pracovní stránce. Bylo to v době, kdy si přivydělávala jako modelka. Jiří tehdy hledal tři dívky, které by ho doprovázely na jevišti jako sbor a Kateřina se stala jednou z nich. Pro ni se jednalo o velkou změnu. Jezdila do zahraničí, byla v televizi. Jenže pak přišla ještě lepší nabídka, které dala přednost. Měla možnost pracovat v Rakousku a to se před rokem 1989 jen tak někomu nepoštěstilo. S Jiřím se tehdy ale pracovně rozešla přátelsky. A jakmile se v revolučních listopadových dnech vrátila do Prahy, byl jedním z lidí, kterým telefonovala. Chtěla mu jen popřát hezké svátky, ale bylo z toho pozvání na kávu a vlastně i na rande. Jejich vztah se rozvíjel poměrně rychle, protože se už z minulosti znali. Jiřímu se líbilo, že Kateřina má smysl pro humor a navíc umí i vařit. Třeba by z toho nakonec byla jen krátká láska, ale plavovlasá modelka zjistila, že čeká dítě. Neznamenalo to pro ni automaticky, že by si jí Jiří měl vzít. Zpěvák, pověstný svým džentlmenským chováním, to ale v takovém případě samozřejmě považoval za svoji milou povinnost.

Zůstali alespoň dobrými přáteli.

Dnes už by o rozvod nepožádala

Ve chvíli, kdy se brali, netušili Jiří a Kateřina, jaké životní zkoušce se budou muset zanedlouho postavit. V podstatě skoro celé těhotenství probíhalo bez problémů, ale krátce před plánovaným termínem nastal poplach a Kateřina musela rychle porodit dítě císařským řezem. Během následujícího půl roku se zdálo, že všechno dobře dopadlo a že syn Filip (25) se vyvíjí tak, jak je to běžné. Skutečnost byla bohužel jiná. Lékaři postupně zjistili, že Filip má několik vážných zdravotních problémů: dětskou obrnu, autismus a epilepsii. Dcera Kristína (24), která přišla na svět ani ne rok a půl po svém bráškovi, to také neměla na samém počátku jednoduché. První dva týdny musela strávit v inkubátoru. Oba manželé náročnou péči o děti zvládali, ale zanedlouho se ukázalo, že větším problémem je pro ně jejich vzájemný vztah. Kateřina to v době, kdy syn a dcera byli ještě v předškolním věku, řešila podáním žádosti o rozvod. Možná se tenkrát ukvapila. S odstupem času už ví, že by dnes postupovala jinak a klidněji.

Málem se stal králem - v pohádce.

Druhého manžela si raději brát neměla

S Jiřím se rozešli v dobrém a zůstali přáteli. Zpěvákův vztah k dětem rozvod nijak nepoznamenal. „Jako máma a táta jsme fungovali, ale jako partnerům by nám to nešlo,“ konstatovala Kateřina. „Na děti jsme byli vždycky dva. Jirka se jim maximálně věnoval, má je moc rád. Děti naštěstí tátu neztratily.“ Kromě bývalého manžela jí pomáhali s Filipem a Kristínkou také rodiče a chůvy. „Byla jsem hodně utahaná, unavená a upocená máma,“ vzpomínala Kateřina. „Ale já na to období vzpomínám jako na jedno z nejhezčích. Bylo to samozřejmě těžké, to bych lhala, kdybych říkala něco jiného - ale šlo to, muselo to jít. “ Později se Kateřina vdala podruhé. Vzala si hoteliéra Jiřího Pařízka (55), ale nebylo to šťastné rozhodnutí. Manželství se potýkalo s problémy, Kateřina dvakrát přišla o dítě, které chtěla s druhým manželem mít. Ten se navíc nebyl schopen vyrovnat s přítomností Filipa a přál si, aby byl umístěn do speciálního internátu pro handicapované. Kateřina se tedy rozvedla podruhé. Nejlepším mužem jejího života pro ni zůstal Jiří. "Je pořád za co ho obdivovat,“ konstatovala. „Je to otec mých dětí a jsem za to ráda. Takže suma sumárum, kdyby se daly dohromady všechny funkce a dobré vlastnosti muže, tak Jirka má za jedna!"

Jiří a jeho tři sourozenci.

Svatbu měl v golfovém provedení!

Jiří Korn letos všechny překvapil, když se ukázalo, že do manželství vstoupil potřetí v životě. S partnerkou Renatou Cieslerovou (43) se už před lety seznámili na golfu, který je jejich společnou vášní. Žili spolu řadu let jen tak. Návrh na svatbu přišel ze strany Jiřího. „Po osmi letech jsem si řekl, že je nějak na čase, abychom to uzavřeli a prožili další léta společně,“ uvedl. A všechno se odehrálo ve znamení oblíbeného sportu. „Vzali jsme se u golfového hřiště v golfovém oblečení a i naše svatební cesta, která směřovala do Itálie, byla celá na golfu,“ popisoval zpěvák.

Renata, třetí Jiřího žena.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden