Můj kousek štěstí

Ilona Csáková se utápí se ve strachu

Chvění po těle, "stíhy"... Ilona Csáková (46) přiznala, že neustále tpí kvůli svým synům! Synovi Danielovi, kterého má s manželem Radkem Vonešem (45), je už sedm let a jejich Dominikovi čtyři roky, takže zpěvačka by už mohla být ostřílenou mámou, kterou jen tak něco nerozhodí.

Jenomže Ilona je stále ve stresu. "Nechci použít slovo strach, je to spíš jakási obava, bdělost, možná tošku stíha, takový ten napnulismus, prapodivné představy, které ti běží hlavou, co by se všechno mohlo stát, kdyby," svěřila se sama zpěvačka.

Má hlavu plnou černých myšenek i ve chvílích, kdy by se mohla radovat a těšit se, jak jsou její děti šikovné a samostatné. "Když Daniel šel do první třídy, celá rodina včetně něj se radovala, jen já jsem z toho byla úplně emočně rozvibrovaná.

Pořád přemýšlím, jak to zvládne, jestli ho škola bude bavit... Nejsou to jeho, ale moje obavy," přiznala. "Starostlivost je sice u rodičlů normální a pochopitelná, ale Ilona pořád vidí jen černé scénáře," pozastavují se nad tím i lidé z jejího okolí.

Mohlo by to být tím, že si zpěvačka pořídila děti až v pozdějším věku. "Studie jasně dokazují, že mladší matky péči o děti berou s větším nadhledem a nebezpečí dětí si tolik nepřipouští, zatímco starší rodičky často trpí přehnanými úzkostmi a strachy," vysvětluje zkušený psycholog.

Csáková by měla ale raději polevit. Kvůli přehnané starostlivosti by se dětem brzy mohla začít protivit..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden