Moje šťastná hvězda

Ilona Svobodová riskovala, že přijde o vše

Proč se nechala vyhodit ze seriálu?

Měla našlápnutou kariéru, spoustu práce, to jí však bylo málo a chtěla mnohem víc. ILONA SVOBODOVÁ (56) se před lety vydala do Francie, aby se naučila jazyk a neváhala kvůli tomu spálit za sebou všechny mosty. I za cenu toho, že už nikdy nebude cesty zpět!

V malém českém showbyznysovém rybníčku, kde je konkurence vysoká a pracovnách příležitostí zas tolik není, platí, že každý herec, který má angažmá, se ho drží zuby nehty. To však není případ Ilony Svobodové, představitelky Jitky Farské ze seriálu Ulice, která si ve svých 49 letech umanula, že se vydá do světa na zkušenou. „Dala jsem výpověď odevšad, vypsali mě z Ulice a já si dovolila tu drzost vypravit se s bídnou znalostí francouzštiny na letní kurz do Francie,“ líčí své tehdejší pohnutky Ilona, která si až později uvědomila, že se tímto krokem málem dala na cestu do profesní záhuby.

Hotové peklo

Vystřízlivění o idylce ve Francii přišlo hodně brzy, už po pár dnech pobytu. Kromě toho, že pro ni bylo těžké se v této zemi s chabou slovní zásobou nějak začlenit do společnosti, její paní domácí jí také radosti nepřidávala. „Bydlela jsem u starší paní, která měla pět sestřenic a sedm koček. Všechno to bydlelo dohromady a bylo to strašlivý. Vypadala jako čarodějnice a všude byl nepořádek,“ vzpomíná s hrůzou v očích herečka, která nakonec ze školy odešla a s pokorou se vrátila do rodné vlasti.

Nezbylo jí nic

Po návratu ji čekala ledová sprcha. Nikdo z tvůrců o ni neměl zájem, návrat do Ulice se také nezdál jako dvakrát aktuální věc. Ilona tak začala uvažovat o té nejhorší variantě, že dá herectví nadobro vale. „Pak jsem si srovnala hodnoty a v tu chvíli začala dostávat jednu hereckou příležitost za druhou,“ líčí herečka, která tak měla nakonec velké štěstí. A ačkoli to nikdy nahlas neřekla, dalo by se s jistotou tvrdit, že se rozhodla se svou kariérou už nikdy nehazardovat.

Nestojí to za to

Ostatně podobně otřesnou zkušenost s pobytem v zahraničí má i IVANA CHÝLKOVÁ (53), která se chtěla pro změnu naučit dobře angličtinu. Vyrazila proto na měsíc do Anglie. Bydlela tam rovněž u starší dámy, která se k ní chovala jako diktátor, který jí přikazoval, co má a nemá dělat. „V jednu chvíli jsem uvažovala, že půjdu do hotelu, ale pak jsem se rozhodla, že ne. Lidé vyhazují velké peníze za zážitkovou turistiku a já měla dva v jednom – angličtinu a zážitky,“ nechala se slyšet Ivana, která si pro příště také pěkně rozmyslí, zda opět něco takového absolvovat. Jediný rozdíl mezi jejich pobyty spočíval v tom, že Chýlková nemusela dát všanc svou úspěšnou.

Ze seriálu se nechala bez mrknutí oka vyřadit, čehož pak jistě krutě litovala.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden