Indická kuřecí korma

Tahle varianta tradiční indické omáčky je jemně pikantní a plná exotických chutí. Podávejte s plackami, rýží nebo těstovinami.


Příprava: 75 min


Náročnost: x x


Cena: 100 Kč


Potřebujete:


500 g kuřecího masa


20 g mandlí


25 g kokosové moučky


1 cibuli


2 stroužky česneku


2 lžíce přepuštěného másla


20 g zázvoru


2 lžíce čerstvé máty


1 lžíci mletého koriandru


2 lžíce čerstvého koriandru


½ lžíčky kurkumy


½ lžičky chilli


1 lžičku garam masala


1 lžíci citronové šťávy


2 dl bílého jogurtu


sůl


1. Kuřecí maso bez kůže nakrájejte na větší kousky. Cibuli nakrájejte na drobnější kostičky. Česnek a zázvor nasekejte nadrobno. V kastrolu orestujte na másle cibuli, česnek a zázvor. Přidejte kuřecí kousky a prudce opečte. Míchejte, dokud se tekutina neodpaří.


2 Smíchejte lžíci nasekaného čerstvého koriandru s mátou, kořením a solí, přidejte do kastrolu a promíchejte. Oloupané mandle smíchejte s kokosem, jemně nasekejte a přidejte do kastrolu. Za stálého míchání přilijte dvě třetiny jogurtu a restujte, dokud se nezačne oddělovat tuk.


3 Pak podlijte horkou vodou, aby bylo maso lehce ponořené, a na mírném ohni pod pokličkou duste 30 minut. Vmíchejte zbytek jogurtu, citronovou šťávu, prohřejte a posypejte zbylou lžící koriandrových listů, případně plátky mandlí.

reklama
reklama

Komentáře